Fakülteden Sınav Duyurusu | İstanbul Üniversitesi Auzef Coğrafya
ana sayfa > Genel > Fakülteden Sınav Duyurusu

Fakülteden Sınav Duyurusu

Perşembe, 05 Nis 2012 yorum ekle yorumlara git Okunma: 827

2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınav (Vize) İle İlgili Bilgiler
Değerli Öğrencilerimiz,
Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Ara Sınavları (Vize) 09 Nisan 2012 – 13 Nisan 2012 tarihleri
arasında yapılacaktır. Aşağıda, Ara Sınavla ilgili sizleri bilgilendirmek için hazırlanan sorular ve
cevapları yer almaktadır. Ara Sınavla ilgili destek almak için;
 0212 440 00 00 / Dahili 13104-13105-13128
0212 440 18 80 numaralı telefonlardan,
 Çözüm Masasından (http://auzef.istanbul.edu.tr/cozum/ ) bilgi alabilirsiniz.
Şimdiden tüm öğrencilerimize ara sınavlarında başarılar dileriz.
1. Ara Sınava (Vize) nasıl ve nereden bağlanacağız?
Cevap: Sınavlarınız, online olarak ALMS üzerinden yapılacaktır. ALMS’e girdikten sonra hangi dersten
sınav olunacaksa, öğrenci o derse giriş yapmalı ve o ders için açılan “2011-2012 Bahar Yarıyılı ….
Dersi Vize Sınavı” linkini tıklamalı ve “Sınavda Uyulması gereken kurallar” uyarısını okuduktan sonra
“Sınavı Başlat” butonuna tıklayarak sınavı başlatmalıdır.
2. Sınavlar hangi tarihlerde yapılacaktır?
Cevap: 09 Nisan 2012 – 13 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacak olup, her dersin sınav saati ve
tarihi farklı olacaktır. Derslerin Sınav tarih ve saatini
http://auzef.istanbul.edu.tr/Duyurular/arasinav2012.pdf adresinden öğrenebilirsiniz.
3. Ara Sınavda (Vize) sorumlu olduğumuz haftalar hangileridir?
Cevap: Aşağıda, sorumlu olduğunuz derslerin Ara Sınavında kaç haftalık bölümünden soruların
hazırlandığı belirtilmiştir.
Ortak Dersler Sorumlu Olunan Hafta Sayısı
Türk Dili İlk 7 Hafta
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi İlk 7 Hafta
Yabancı Dil 6. ve 7. üniteler
Güzel Sanatlar Ödev hazırlanacak. Ödevle ilgili bilgilendirme
daha sonra dersi veren öğretim üyesi
tarafından yapılacaktır.
Coğrafya Programı Sorumlu Olunan Hafta Sayısı
İnsan-Kültür-Mekan İlk 7 Hafta
Ekonomik Faaliyetler İlk 7 Hafta
Fiziki Coğrafyaya Giriş İlk 7 Hafta
Bölgesel Coğrafyaya Giriş İlk 7 Hafta
4. Sınava hangi internet tarayıcısıyla bağlanmamız gerekmektedir?
Cevap: Ara Sınava girerken tüm internet tarayıcıları kullanılabilir. Ancak Firefox veya Google
Chrome gibi tarayıcıları kullanmanız internet veriminizi arttıracağından daha az sorun yaşamanız
muhtemeldir.
5. Ara Sınav için tanınacak süre ne kadar olacaktır?
Cevap: Her bir dersin sınavını 30 dakika içinde tamamlamanız gerekmektedir. 30 dakika içinde
sınavınızı tamamlayamazsanız sınav ekranınız kapanacaktır.
6. ALMS üzerinden gireceğimiz Ara Sınavın Sınav Sistemine ulaşıp ulaşmadığını nasıl kontrol
edebiliriz?
Cevap: Sınavına girdiğiniz dersin sorularını cevaplamayı bitirdiğiniz zaman, sayfanın en alt kısmında
yer alan “SINAVI BİTİR” butonuna basmanız gerekmektedir. Sınavı Bitir butonuna basmadığınız
takdirde cevapladığınız sorular değerlendirmeye alınmayacaktır.
7. Öğrenciler, Ara Sınav esnasında yaşanabilecek; sistemden kopma, sistemin donması vs. gibi ya
da sistem kaynaklı herhangi bir sorunda nasıl destek alabilirler?
Cevap: Sınav ekranından kopan ya da sistem kaynaklı herhangi bir problem yaşayan öğrenciler LMS
üzerinden destek formunu doldurarak yardım alabilirler. Öğrenci kaynaklı problemlerde (elektrik
kesilmesi, internet bağlantısının kopması, bilgisayarın kilitlenmesi veya ekranın donması vb.) mazeret
kabul edilmemektedir.
8. Ara Sınavın (Vize) not ortalamasına etki oranı yüzde kaç olarak alınmaktadır?
Cevap: Ara Sınavın (Vize) öğrenci not ortalamasına etki oranı yüzde otuz (% 30) olacaktır.

Kategoriler: Genel Anahtar Kelimeler: , , ,

Benzer yazılar



  1. şimdilik yorum yok.
  1. şimdilik geri bağlantı yok


Kapat !